Let Our Children Decide

2015

 

This project focused on the stairwell of Stonebow House in York, a 1960s Brutalist structure that generated conflicting local debate as part of historic York at a time when its future was uncertain – the building has since been renovated into luxury flats. Alongside making extensive drawings in response to the site, research involved gathering and working with online material as well as video footage. Initially drawn to the geometry and materiality of the structure, working expanded to consider a felt experience of the space within the context of renewed interest in Brutalist architecture amid a wider social, political and economic landscape.

The installation, Let Our Children Decide (précis of a local’s viewpoint), incorporated a video projection composed from online past images with drawings made in response to the site. The work was shown as part of Relish at The New School House Gallery, York in December 2015.